Gå direkt till innehåll
Kia CEO Investor Day 2023 - Kia President och CEO Ho Sung Song
Kia CEO Investor Day 2023 - Kia President och CEO Ho Sung Song

Pressmeddelande -

Kia påskyndar övergången till elektrisk mobilitet

  • Ökar målet med 33 procent: 1,6 miljoner elbilar årligen till 2030
  • 15 nya EV-modeller till 2027
  • Fokus på specialbyggda fordon, Purpose Built Vehicles, PBV

14 april, 2023 – Kia presenterade sin medellånga- till långsiktiga strategi ”Plan S” – där S står för Shift – 2020. Med strategin siktar Kia på att utvecklas till en ledande leverantör av elbilar och skräddarsydda mobilitetslösningar.

Nyligen hölls CEO Investor Day 2023 där Kia tillkännagav att strategin snabbas på och att målen höjs.


1 - Ökad försäljning
Nå 4,3 miljoner sålda fordon till 2030, vilket innebär en ökning med 34,4 procent jämfört med innevarande årsmål. Samtidigt ska andelen elektrifierade bilar öka med 55 procent av den globala försäljningen till 2030.

2 - Elbilsstrategin påskyndas
Modellutbudet utökas med 15 EV-modeller till 2027 (tidigare 14), inklusive EV9 och EV5.
Målet är att sälja 1,6 miljoner elbilar till 2030. Det nya målet är 400 000 enheter (33 procent) högre än målet på 1,2 miljoner enheter som meddelades förra året.

Nästa år byggs en dedikerad elbilsfabrik i Sydkorea, men även regionalt bygger Kia för framtiden. I Europa planerar Kia att starta tillverkning av kompakta och medelstora elbilar. I USA startas en ny elbilsproduktion 2024.

3 - Teknikorienterad produktstrategi
För att bli ledande inom elektrisk mobilitet realiserar Kia sin strategi för uppkopplade tjänster. Molntjänster för uppkopplade bilar erbjuds till 2025 med avancerade anslutningsfunktioner för alla nylanserade modeller. Kia planerar att introducera nya nya körfunktioner 2024 som kan uppdateras Over-the-Air (OTA) samt aktivering av olika tjänster/features. Med ny teknik som baseras på mycket exakta navigationsdata utvecklas semi-/autonom körning till 2026.

4 - Affärsmodell för PBV
Purpose Built Vehicles (PBV), anpassningsbara transportfordon, utvecklas i samarbete med kunder för att skräddarsy fordon utefter behov inom olika sektorer. Bland annat tog Kia hjälp av kunders feedback i utvecklingen av en medelstor PBV som börjar serietillverkas 2025. Denna PBV kommer att baseras på en plattform av skateboardtyp, och som kan förses med olika karosser.

###

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll