Gå direkt till innehåll
David Lilja, press- och kommunikationschef Kia Sweden, tar emot diplomet av Jesper Johansson, ordförande Gröna Mobilister.
David Lilja, press- och kommunikationschef Kia Sweden, tar emot diplomet av Jesper Johansson, ordförande Gröna Mobilister.

Pressmeddelande -

Kia tilldelas miljöpriset "Grönt föredöme"

Kia får miljöpriset ”Grönt föredöme” av Gröna Mobilister för att ha visat framfötterna i arbetet för hållbar mobilitet. Diplomet delades ut under Almedalsveckan i Visby som avslutades i lördags.

3 juli 2023 - ”För föredömligt arbete med livscykelanalys av bilar och bejakande av transparens.” Med den motiveringen tilldelas Kia Sweden utmärkelsen ”Grönt föredöme” av Gröna Mobilister.

– Gröna Mobilister gratulerar Kia och ytterligare några varumärken till utmärkelsen, säger föreningens ordförande Jesper Johansson. Vi hoppas att andra bilföretag inspireras av dessa gröna föredömen. Biltillverkningen blir inte hållbar bara för att den görs transparent, men den måste göras transparent för att ha en chans att bli hållbar.

Kia ligger i framkant när det gäller livscykelanalys av bilar och transparens av den totala klimat- och miljöpåverkan. Det finns fylliga livscykelanalyser, LCA (Life Cycle Assessment), för flera av sina bilmodeller, där klimatpåverkan vid tillverkningen framgår. Kia är positiva till krav från EU på standardiserade LCA och att informationen kan visas på en svensk miljödeklaration av fordon i ett led att förbättra konsumentupplysningen.

– Vi är mycket stolta och glada över utmärkelsen ”Grönt föredöme” och tar med oss detta i vårt fortsatta arbete för en hållbar mobilitet med satsningen 100 procent laddbar försäljning och sänkta CO2-utsläpp som mål, säger David Lilja, press- och kommunikationschef, Kia Sweden.

Kia har målsättningen att nå 100 procent laddbar försäljning i Sverige. Redan i dag är andelen laddbart 87 procent och det genomsnittliga CO2-utsläppet 30 gram/km, jämfört med snittet för totalmarknaden på 65 gram/km.

Globalt förbinder sig Kia till att bli koldioxidneutrala i företagets hela kedja senast år 2045.


    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Om Kia Corporation

    Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
    För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

    Kia Europe

    Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

    Om Kia Sweden

    Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

    Kontakter

    David Lilja

    David Lilja

    Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

    Relaterat innehåll