Gå direkt till innehåll
Den hittills snabbaste Kia-bilen klarar 0-100 på 3,5 sekunder. Kia EV6 GT kommer till Sverige i slutet av året - beställningsbar nu.
Den hittills snabbaste Kia-bilen klarar 0-100 på 3,5 sekunder. Kia EV6 GT kommer till Sverige i slutet av året - beställningsbar nu.

Pressmeddelande -

Nya Kia EV6 GT: Den moderna elektriska prestandabilen

  • Mest kraftfulla bilen hittills från Kia: 0-100 km/h på 3,5 sekunder, toppfart 260 km/h
  • Avancerad helelektrisk drivlina med dubbla motorer ger 585 hk och 740 Nm
  • Dedikerade GT-körlägen förbättrar responsen och körupplevelsen
  • Beställningsbar nu, priser från 764 600 kronor
  • Räckvidd upp till 424 km och 800V ultrasnabb laddning

Kias mest kraftfulla serietillverkade bil hittills, Kia EV6 GT, går att beställa hos de svenska Kia-återförsäljarna nu och de första bilarna levereras i slutet av året.

Kia EV6 GT är en modern helelektrisk prestandabil för en mer hållbar mobilitet. Förstklassig komfort och ultrasnabb laddningsteknik kombinerat med lång verklig räckvidd gör EV6 GT till en gran turismo-crossover för snabba långresor med noll utsläpp under körning.

Tekniskt baseras EV6 GT på Kias avancerade Electric-Global Modular Platform (E-GMP). 0-100 km/h går på 3,5 sekunder och toppfarten är 260 km/h. Räckvidden är upp till 424 km och det är möjligt att ladda från 10-80 procent på ned till 18 minuter.

Avancerad elektrisk drivlina

En frontmonterad 160 kW (218 hk) motor levererar tillsammans med en bakmonterad 270 kW (367 hk) motor en kombinerad uteffekt på 430 kW (585 hk) och 740 Nm i maximalt vridmoment. Drivningen fördelas till alla fyra hjulen vilket säkerställer förbättrad dynamisk förmåga även under de mest utmanande förhållanden.

Delvis förstärkt hjulupphängning, förbättrad bromsprestanda, optimerad styrning och skräddarsydd fjädring ökar förarens kontroll samtidigt som inställningar är möjliga via Drive Mode Select.

En elektronisk differentialspärr (e-LSD) säkerställer prestanda och stabiliteten i kurvorna genom att fördela vridmomentet till hjulen med mest grepp. Ett finkalibrerat bromssystem ökar trygghetskänslan; ventilerade skivbromsar fram (380 mm) och bak (360 mm) ger mycket bra bromsprestanda.

Utmärkande design

Några unika detaljer utmärker EV6 GT exteriört: Den omdesignade främre stötfångaren framhäver bilens bredd och bakom de nya 21-tumsfälgarna skymtar de neonfärgade bromsoken. Baktill har stötfångaren fått ny diffusordesign.

Interiören kännetecknas av de skålade sportstolarna klädda i mockaimitation och konstläder. De svarta stolarna har liksom ratten kontrasterande sömmar i neongrönt och metallinlägg med GT-emblem. Mockaimitiationen återkommer även på dörrsidorna. Instrumentpanelen har ett eget mönster och pryds med ett GT-emblem. På ratten sitter den neongröna GT Drive Mode-knappen där bilens körinställningar kan ändras.

GT Drive Mode

Vid sidan av befintliga körinställningar Eco, Normal och Sport kan föraren göra inställningar elmotorer, bromsar, styrning, fjädring, e-LSD och antisladdsystem (ESC) via GT Drive Mode. Det går även att skräddarsy ett individuellt program för att passa ens körpreferenser.

Den elektroniskt styrda fjädringen har finjusterats för att leverera en äkta GT-karaktär som kombinerar höghastighetskomfort med förmågan till att klara hård kurvtagning.

Antisladdsystemet kan helt stängas av medan ett dedikerat driftingläge skickar mer kraft till bakhjulen.

Ultrasnabb laddning

Kia Charge ger tillgång till Digital Charging Solutions (DCS) och grön el vid fler än 320 000 laddningspunkter i Europa. Kia är även delägare i snabbladdningsnätverket IONITY och erbjuder förmånliga priser för Kia Charge-användare, allt samlat på en månadsfaktura.

Kia EV6 går att beställa hos de svenska Kia-återförsäljarna, pris från 764 600 kr.

Specifikation och priser

Fler bilder - Kia EV6 GT

100 % laddbart 2024

Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 82 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (35 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige. Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.

# # #

Relaterade länkar

Ämnen


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll