Gå direkt till innehåll
Kia EV6 får högsta betyg i IIHS krocktest.
Kia EV6 får högsta betyg i IIHS krocktest.

Pressmeddelande -

Kia EV6 2023 fick högsta betyg i amerikanskt krocktest

  • Högsta säkerhetsbetyg, Top Safety Pick+ till Kia EV6 i senaste krocktestet från Insurance Institute of Highway Safety, IIHS
  • Högsta betyg i samtliga sex skyddskategorier
  • Högsta betyg för förebyggande skyddssystem
  • Högsta säkerhetsbetyg till Kia EV6, fem stjärnor, även i Euro NCAP
  • Kia EV6 är tredje Kia-modellen med högsta säkerhetsbetyget av IIHS i år

14 december, 2022 - I IIHS-testets alla sex moment för förar- och passagerarskydd fick Kia EV6 resultatet ”good”. Det är det högsta möjliga på en fyrgradig skala och gäller skydd vid frontalkrock med liten och måttlig överlappning, sidokollisionsskydd, takets styrka och skyddet mot nackskador. Även strålkastarna fick betyget ”good” i testet.

Kia EV6 fick också högsta betyg, ”superior”, i kategorin förebyggande system mot frontalkrock gentemot såväl annan bil som gentemot fotgängare. Det är det högsta betyg IIHS delar ut på en tregradig skala för förebyggande skydd.

Även i den europeiska säkerhetsklassificeringen Euro NCAP fick Kia EV6 tidigare i år högsta möjliga totalbetyg, fem stjärnor. I skyddet av vuxna fick EV6 90 poäng av 100 möjliga, 86 poäng för skydd av barn, 87 poäng i kategorin säkerhetsassistans samt 64 poäng för skydd av utsatta trafikanter/fotgängare.

I år har även Kia-modellerna K5 och Stinger fått högsta möjliga totalbetyg i IIHS-test, Top Safety Pick+ (TSP+).

– EV6 är en milstolpe i vårt program och har skapat ett enormt intresse redan under sitt första år. Vi är mycket stolta över att bilen fick utmärkelsen TOP SAFETY PICK+, som visar vår strävan att erbjuda våra kunder innovativa produkter som prioriterar säkerhet och prestanda, säger Steven Center, vd för Kia America.

100 % laddbart 2024

Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 83 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (35 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige (Vroom). Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Om Kia Corporation

    Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
    För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

    Kia Europe

    Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

    Om Kia Sweden

    Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

    Kontakter

    David Lilja

    David Lilja

    Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

    Relaterat innehåll