Gå direkt till innehåll
Kia EV6 GT utses till World Performance Car of the Year

Pressmeddelande -

Kia EV6 GT utses till World Performance Car of the Year

  • Kia EV6 GT vinner den prestigefyllda titeln ”Årets prestandabil” i World Car Awards
  • EV6 GT kombinerar sofistikerad design, lång räckvidd, 800V ultrasnabb laddning, och 430 kW/585 hk: 0-100 km/h på 3,5 sekunder
  • Kia strävar efter att stimulera kunderna med spännande produkter, innovativa utrymmen i bilen och tjänster som underlättar

5 april, 2023 – Kia EV6 GT utses till 2023 års World Performance Car. Det prestigefyllda priset tillkännagavs vid en prisceremoni under New York International Auto Show.

En jury bestående av 100 framstående internationella biljournalister som representerar 32 länder har utvärderat ett brett utbud av bilar från hela världen.

Ho Sung Song, vd och koncernchef för Kia Corporation:
– Det är en enorm ära att få det här priset av World Car Awards. I omställningen till världsledande leverantör av hållbara mobilitetslösningar, lämnar vi inget åt slumpen för att ta fram bilar som levererar praktiska egenskaper samtidigt som de inspirerar kunder genom att vara nyskapande, tekniskt avancerade och ha spännande design. Den här prestigefyllda utmärkelsen ger ytterligare en bekräftelse på att vår strategi är framgångsrik.

Kia EV6 GT vinner den eftertraktade titeln World Performance Car 2023 och är en i raden av framgångar för standardmodellen EV6, som redan har utsetts till Årets Bil 2022, European Car of the Year, 2023 North American Utility Vehicle of the Year samt andra framstående utmärkelser.

Med en kombinerad effekt på 430 kW (585 hk) och 740 Nm i maximalt vridmoment, accelererar EV6 GT 0 – 100 km/h på 3,5 sekunder. De imponerande kraftresurserna matchas av 800-volts ultrasnabbladdning, en rymlig och innovativ interiör och en engagerande körupplevelse.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll