Gå direkt till innehåll
Kia ökar marknadsandelen på vikande Europeisk marknad

Pressmeddelande -

Kia ökar marknadsandelen på vikande Europeisk marknad

  • 416 715 Kia-bilar såldes i Europa under 2020
  • Högsta marknadsandelen hittills, 3,5%
  • Elektrifierade bilar ökade med 60% jämfört med föregående år
  • Försäljningen av elbilar +197% och PHEV +112%
  • Fler än 100 000 elektrifierade bilar levererades

20 januari, 2021 – Marknadsandelen för Kia i Europa ökade till 3,5 procent jämfört med 3,2 procent föregående år. Det är den högsta marknadsandelen för Kia hittills i Europa, visar ny statistik från Automobile Manufacturer’s Association (ACEA).

På grund av pandemin sjönk Kias försäljning med 17 procent till 416 715 bilar. Minskningen var ändå mindre jämfört med totalmarknaden som backade 24,3 procent under 2020 jämfört med föregående år.

I Sverige minskade antalet registrerade Kia-bilar med 1 procent under 2020, att jämföra med totalmarknaden som minskade med 18,1 procent. Kias svenska marknadsandel ökade från 7,15 till 8,63 procent.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer för Kia Europa:
– 2020 var ett tufft år, både för Kia och industrin i stort. Effekterna av pandemin orsakade ett plötsligt hack i försäljningen tidigt under året, men Kia-marknaderna i Europa svarade med ett batteri av åtgärder för att hjälpa konsumenterna och fortsatte leverera och serva deras bilar på ett säkert och tryggt vis. Under tredje kvartalet noterade vi till och med nytt försäljningsrekord tack vare en kombination av uppdämd efterfrågan och att de elektrifierade Kia-modellerna sålde väldigt bra.


Försäljningen av Kias hybrid, laddhybrider och helelektriska bilar ökade från 66 386 bilar till 106 466 bilar (+60,4%) under 2020 (ej mildhybrider). Det innebär att var fjärde (25%) Kia som såldes i Europa var elektrifierad. Jämförelsevis var 61 procent av alla nyregistrerade Kia-bilar i Sverige laddbara (laddhybrider och elbilar).

– Det Kia som växer fram 2021 är ett förändrat företag. Det nya varumärket, logotypen och sloganen ”Movement that inspires” får stor betydelse för strategin de kommande åren. Inom kort avslöjas en helt ny elbil med snabb laddprestanda och lång räckvidd. Kia kommer även lansera ett utbud av hållbara mobilitetstjänster i transformeringen från biltillverkare till att erbjuda olika mobilitetstjänster för våra kunder, säger Emilio Herrera, COO Kia Europa.

Kia ska lansera sju dedikerade elbilar fram till 2027 I olika segment, baserade på koncernens nya elbilsplattform E-GMP och som ger en räckvidd på över 500 kilometer och snabbladdning 0-80% på under 20 minuter.

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Om Kia Europe
Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Motors Sweden
Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll