Gå direkt till innehåll
Kreatörerna som var med i Kia Hackathon, fr v Lucy McCrea, Dr Merritt Moore och Dr Nelly Ben Hayoun.
Kreatörerna som var med i Kia Hackathon, fr v Lucy McCrea, Dr Merritt Moore och Dr Nelly Ben Hayoun.

Pressmeddelande -

Kia lanserar Creativity Drive i syfte att främja kreativiteten hos framtida generationer

  • Studier visar att kreativiteten minskar ju äldre vi blir
  • Kia Creativity Drive vill inspirera unga till mer kreativitet
  • Kia Hackathon för samman kreatörer och experter för att ta fram lösningar
  • Kreativa processen central i utvecklingen av nya Kia EV6
  • Innovativa Kia EV6 med avancerat 800V-system för ultrasnabb laddning

Nu lanseras Kia Creativity Drive med syfte att utforska kreativiteten, men också att inspirera och främja kommande generationers kreativitet i samarbete med ledande innovatörer, kreatörer och lärare.

Bakgrunden till kampanjen är flera studier som visar hur kreativiteten är som störst under barndomen för att därefter minska. En rapport av Dr George Land och Beth Jarman på uppdrag av NASA* betonade nyligen att de flesta vuxna är 96 procent mindre kreativa än en femåring. Det verkar som att sättet vi lär oss hämmar vår kreativitet när vi blir äldre.

I syfte att lösa utmaningen: Hur kan vi förändra så att kreativitet blir lika betydelsefullt som läskunnighet i ungas lärande, anordnades Kia Hackathon, ett två dagars virtuellt evenemang i samarbete med Hyper Island, en svensk yrkeshögskola för digital teknik och affärsutveckling.

Deltagarna i utmaningen delades in i tre grupper bestående av kreativ personal från Kia och experter inom utbildning, var och en ledda av en kreatör: Dr Merritt Moore, amerikansk professionell ballerina och kvantfysiker; Lucy McCrae, science fiction-konstnär, filmskapare, uppfinnare och kroppsarkitekt; och Dr Nelly Ben Hayoun, prisbelönt upplevelsedesigner, filmskapare, konstnär, talare och forskare.

Under två dagar diskuterade, debatterade och utvecklade lagen sina idéer innan de presenterade sina lösningar för en jury ledd av Gregory Guillaume, chef för Kia Design Center Europe.

En av de tre visionära lösningarna Kia Hackathon resulterade i var lika intuitiv som briljant. Baserat på insikten om att nuvarande utbildningssystem främst fokuserar på att lära barn att svara rätt på fastställda frågor, ville gruppen uppmuntra barn till att fritt ställa frågor eftersom det är ett mycket effektivare sätt att främja kreativitet och problemlösning.

Teamet kom fram till en idé som använder spelkort för att uppmuntra barn att ställa fler frågor. Kia kommer nu att arbeta tillsammans med kreativa partners och andra experter för att utveckla och implementera denna idé i fältförsök över hela Europa för att säkerställa att det är ett inspirerande och effektivt verktyg för att göra framtida generationer mer kreativa.

Jason Jeong, VD på Kia Europe:
– Kia tror på kraften i innovation, inspiration och kreativitet, och jag ser det dagligen på Kia när vi fortsätter att skapa progressiva och hållbara mobilitetslösningar. Genom Kia Creativity Drive stöttar vi unga människor runt om i världen att vara så kreativa som möjligt. För att samhället ska fortsätta utvecklas räcker det inte med att kreativitet finns, vi måste få den att blomstra hos framtida generationer.

Kias Creativity Drive är ett led i arbetet att transformera Kias varumärke som började tidigare i år med ny företagslogotyp, varumärkeslogan och helt ny designfilosofi - Opposites United. Det nya varumärkessyftet ska föra Kia till en ledande position inom hållbar mobilitet genom att modernisera verksamheten, från varumärkesbyggande och design till funktionalitet, teknik, användarupplevelse och prestanda.

I utvecklingen av nya Kia EV6 var teknologisk kreativitet nyckeln: 800V-teknik möjliggör ultrasnabb laddning, från 10 till 80 procent på bara 18 minuter. Kia EV6 är den första bilen från Kia som är utvecklad enbart som elbil, och bygger på en ny teknisk plattform, E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Kia kommer att lansera 11 nya elbilar fram till 2026 varav sju byggs på E-GMP-arkitekturen, och fyra baseras på befintliga modeller.
Kia EV6 är beställningsbar i Sverige och de första leveranserna sker under fjärde kvartalet i år.

*För mer information om rapporten som drivs av Dr George Land och Beth Jarman på uppdrag av NASA, läs mer här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Motors Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Motors Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia (Motors) Sweden

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll