Gå direkt till innehåll
Kia EV9 får amerikansk årets bil-utmärkelse

Pressmeddelande -

Kia EV9 får amerikansk årets bil-utmärkelse

  • Nordamerikanska Årets Bil (NACTOY) utser Kia EV9 till ”North American Utility Vehicle of the Year”
  • Kia EV9 nominerad till Årets Bil i Europa och har vunnit de svenska utmärkelserna Teknikens Världs Stora Bilpris samt Årets elbil, av tidningen Elbilen

16 januari, 2024 – Helelektriska SUV:en Kia EV9 har utsetts till “North American Utility Vehicle of the Year™” av juryn för North American Car of the Year (NACTOY). Förra året vann Kia EV6 i samma kategori.

– Kia EV9 är en eldriven och sjusitsig SUV som representerar ett paradigmskifte i segmentet. Det här priset bevisar att EV9 inte bara är ett användbart fordon, utan också en exemplarisk elbil, säger säger Seungkyu (Sean) Yoon, VD och koncernchef för Kia North America och Kia America.

Juryn bestående av 50 bilexperter från olika medier bedömde de tävlande bilarna utifrån kriterier som innovation, design, säkerhet, prestanda, teknik, förar- och användarupplevelse samt ekonomi.

I Tyskland har Kia EV9 blivit framröstad till Årets lyxbil av de tyska Årets Bil-journalisterna och i Europa har Kia EV9 chansen att bli utsedd till Car of the Year 2024 tack vare bland annat en tekniknivå som imponerar. Som en av sju finalister gör EV9 upp om den prestigefyllda titeln, där vinnaren avslöjas i slutet av februari.

I Sverige har Kia EV9 kammat hem två betydande utmärkelser: Teknikens Världs Stora Bilpris samt Årets elbil, som utses av tidningen Elbilen.

Kia EV9 har fått ett mycket gott mottagande och sett till försäljning är Sverige en av de största marknaderna för modellen i Europa.

Toppmodellen Kia EV9 GT Line har nyligen fått sällskap av ytterligare två modellvarianter, EV9 och EV9 Plus. De nya versionerna får samma kraftfulla drivlina med fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer. Priserna för Kia EV9 startar på 807 900 kronor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll