Gå direkt till innehåll
Svensk försäljningsstart för helt nya Kia Niro EV.
Svensk försäljningsstart för helt nya Kia Niro EV.

Pressmeddelande -

Helt nya Kia Niro nu beställningsbar

  • Nya Kia Niro erbjuds som tre elektrifierade modeller; hybrid, laddhybrid och elbil
  • Får större utrymmen och mer utrustning
  • Utökad säkerhet med nya förarassistanssystem
  • Nu beställningsbar hos de svenska Kia-återförsäljarna
  • Priser: Niro Hybrid från 334 400 kr, Niro Plug-In Hybrid från 396 900 kr, Niro EV från 495 900 kr

Nu släpps fler detaljer och priser för helt nya Kia Niro inför att orderböckerna öppnas hos de svenska Kia-återförsäljarna.

Kia Niro är en succé med närmare 40 000* registrerade bilar i Sverige sedan lanseringen hösten 2016. Modellen har varit Sveriges mest sålda bil ett flertal registreringsmånader och Kia e-Niro toppar till och från listan över de mest sålda elbilarna.

Helt nya Kia Niro kombinerar hög teknisk nivå med utomordentlig användarvänlighet som gör steget lätt att ta för de kunder som vill köra elektrifierad bil.

Under den helt omgjorda och vågade designen ryms en påkostad och rymlig interiör som ger bekvämlighet och flexibilitet till de åkande. Förarlayouten är lättillgängligt utformad och gränssnittet logiskt via de dubbla 10,25-tumsskärmarna och multifunktionspanelen som samlar de viktigaste kontrollerna.

Större utrymmen
Nya Kia Niro har vuxit på alla ledder inklusive avståndet mellan hjulaxlarna som har sträckts ut till 2 720 millimeter. Ökade exteriörmått och längre axelavstånd betyder rymligare insida vilket märks bland annat i baksätet som fått större benutrymme. Även bagageutrymmet har vuxit, Kia Niro Hybrid rymmer 451 liter medan Niro Plug-In Hybrid rymmer 348 liter och Niro EV rymmer 495 liter i Niro EV (inräknat en ”frunk” på 20 liter under motorhuven).**

Tre uppdaterade elektrifierade drivlinor
Kia Niro Hybrid har en elmotor på 32 kW (44 hk) som arbetar tillsammans med en 1,6 GDI-bensinmotor på 105 hästkrafter. Tillsammans genererar de 141 hästkrafter som via en sexväxlad dubbelkopplingslåda når framhjulen. Bränsleförbrukningen är ännu inte fastställd men drivlinan har effektiviserats.

Kia Niro Plug-In Hybrid kombinerar 1,6-liters GDI-bensinmotorn med en ny starkare elmotor på 62 kW som tillsammans levererar 183 hästkrafter. Litiumjonpolymerbatteriet har vuxit till 11,1 kWh (jmf nuvarande 8,9 kWh) och preliminär räckvidd anges till upp till 60 kilometer på en laddning.

Kia Niro EV har en elmotor på 150 kW och 255 Nm i maximalt vridmoment och batteriet på 64,8 kWh ger en räckvidd på upp till 463 kilometer av utsläppsfri körning enligt preliminära siffror i väntan på homologering. Med snabbladdning under optimala förhållanden tar det 43 minuter för att ladda batteriet från 10 till 80 procent.

Tre utrustningsnivåer – generöst standardutförande
Nya Kia Niro erbjuds i tre olika utföranden: Action, Advance och Advance Plus.

Action är generöst utrustad med bland annat dubbla 10,25-tumsskärmar, navigation och backkamera, nyckelfritt system, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Highway Driving Assist (HDA) och Safe Exit Assist (SEA) som förhindrar baksätespassagerare att kliva ur bilen genom att låsa bakdörrarna om ett fordon närmar sig bakifrån.

Advance har bland annat konstläderklädsel, ventilerade framstolar, Harman Kardon ljudsystem, aktiv dödavinkelnvarning och elmanövrerad baklucka.

Advance Plus har bland annat autobroms vid backning, fjärrstyrd parkering, head up-display, förarstol med minnesfunktion, Relaxation (viloläge) passagerarstol och trådlös mobilladdning.

Priser – helt nya Kia Niro

Niro Hybrid Action 334 400 kr
Niro Hybrid Advance 359 400 kr
Niro Hybrid Advance Plus 378 900 kr

Niro Plug-In Hybrid Action 396 900 kr
Niro Plug-In Hybrid Advance 423 900 kr
Niro Plug-In Hybrid Advance Plus 444 900 kr

Niro EV Action 495 900 kr
Niro EV Advance 520 900 kr
Niro EV Advance Plus 543 900 kr

Privatleasingpriserna är ännu inte fastställda.

Elavtal Boo Energi
Vid köp eller leasing av en laddbar Kia ingår ett erbjudande på klimatpositiv el från Boo Energi. Via elavtalet med Boo Energi får köparen klimatpositiv el så det räcker att köra upp till 4200 mil.

Försäljningen av helt nya Kia Niro startar nu och de första bilarna levereras i Sverige i sommar.

100 % laddbart 2024
Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 78 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (44 gram/km) av de 12 största bilmärkena i Sverige. Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.


*38 085 t o m 17/2 2022 enligt Vroom
**Vissa data är preliminära under pågående WLTP/ homologering

# # #

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll