Gå direkt till innehåll
Kia Niro är en av sju finalister i Årets Bil 2023
Kia Niro är en av sju finalister i Årets Bil 2023

Pressmeddelande -

Helt nya Kia Niro finalist i Årets Bil 2023

  • Årets Bil-juryn har valt ut Kia Niro som en av sju finalister
  • Kia EV6 vann priset 2022
  • Kia Niro erbjuds som hybrid, laddhybrid och ren elbil

25 november, 2022 – Kia har återigen tagit sig till final i European Car Of The Year, den här gången med den kompakta crossovern Kia Niro. Expertpanelen med 58 jurymedlemmar från 22 länder utvärderade noggrant 27 modeller för att skapa en ”shortlist” på sju bilmodeller. Vinnaren utses på Bryssel Motorshow den 13 januari.

Första generationens Niro kickstartade Kias elektrifierade modellutbud i Europa och blev en storsäljare i bland annat Sverige. Nya Kia Niro har genomgått en omfattande uppgradering. Liksom tidigare erbjuds tre elektrifierade drivlinor – hybrid, plug-in hybrid och helelektrisk, EV – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att gå över till elektrifierad mobilitet.

Kia Niro EV har 463 km helelektrisk räckvidd, medan Kia Niro Plug-In Hybrid går 65 km på el, vilket täcker de flestas pendlingsbehov. Den rymliga och funktionella interiören är inredd med hållbara material och har de senaste infotainment- och anslutningsfunktionerna.

Jason Jeong, president på Kia Europe:
– Vi är hedrade över att Årets Bil-juryn valde ut Kia Niro till 2023 års final. Modellen har precis vunnit priset Golden Steering Wheel i Tyskland. Det skulle vara en otrolig prestation om Niro skulle följa i EV6 fotspår och vinna Årets Bil 2023.

Tidigare har Kia Ceed varit med i finalen av Car Of The Year två gånger med första och tredje generationen, samt Stinger och EV6.

Helt nya Kia Niro utgör bär en viktig roll i Kias "Plan S"-strategi, som beskriver varumärkets hållbarhetsmål, varav ett är att ha ett helelektriskt modellutbud i Europa till 2035. Tillsammans med Kia EV6 påskyndar de spridningen av elektrifierade modeller och etablerar Kia som ledare i den nya eran av hållbar mobilitet.

100 % laddbart 2024

Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 83 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (35 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige (t o m september, Vroom). Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll