Gå direkt till innehåll
Sverigepremiär för nya hybriden Kia Niro

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för nya hybriden Kia Niro

En ny hybrid med crossoverns tuffa design och stora utrymmen gör nu entré på den svenska marknaden.
Kia Niro kombinerar en bränslesnål bensinmotor med en elmotor för låga utsläpp, endast 88 gram CO2 per kilometer, motsvarande 3,8 liter per 100 km, och är miljöbilsklassad.
Från 229 900 kronor är Niro standardutrustad med med bland annat autobroms, adaptiv farthållare och aktivt filövervakningssystem. Kia Niro är anpassad för svenska krav, dragkapaciteten är upp till 1 300 kg.

Tuff design – generösa utrymmen

Kia Niro visades upp på bilsalongen i Genève i mars för första gången och är en kompakt och samtidigt rymlig crossover med hybriddrift. Designcentren i USA och Sydkorea har samarbetat för att ge Niro ett strömlinjeformat, samtidigt kraftfullt utseende med tuffa suv-attribut. Luftmotståndskoefficienten (cd-värdet) 0,29 är klassens lägsta. Storleksmässigt placerar sig Kia Niro mellan Cee’d och Sportage. Den långa hjulbasen (2 700 mm är 30 mm längre än Sportage) i Kia Niro ger stor rymlighet med generöst benutrymme och väl tilltagen takhöjd. Kia Niro är 4 355 millimeter lång, 1 800 mm bred och 1 535 mm hög. Bagageutrymmet är på 427 liter (VDA) och 1 425 liter med baksätets ryggstöd i fällt läge.

Avancerad hybriddrivlina – lågt koldioxidutsläpp

En bränslesnål bensinmotor ger tillsammans med en elmotor mycket låga utsläpp, 88 gram CO2 per kilometer. Den nytuvecklade 1,6-liters ”Kappa” GDI-motorn arbetar enligt Atkinson-cykeln och levererar 105 hk och 147 Nm i maximalt vridmoment. Kombinerat med en 32 kW elmotor blir den sammanlagda maxeffekten 141 hk.
Litiumjon-polymerbatteriet på 1,56 kWh är placerat under baksätet, och väger endast 33 kg. Energitätheten i batteriet är 50 procent högre, samtidigt som det är 13 procent mer energieffektivt jämfört med konkurrenterna.

Den tillvaratagna rörelseenergin vid bromsning/rullning används när det behövs. Bilen körs precis som vanligt med den enda skillnaden att förbrukningen blir lägre jämfört med motsvarande bensindriven bil. Räckvidden på enbart eldrift är upp till två kilometer.

En sexväxlad dubbelkopplingslåda (6DCT) arbetar med bägge motorerna i hybridsystemet så att de fungerar med full kraft utan energiförluster. Resultatet är en drivlina där föraren har kontakt med motorn och erbjuder en bättre körupplevelse jämfört med exempelvis en steglös CVT-växellåda. Det finns även ett sportläge på växellådan och möjlighet till ”manuell” växling. Accelerationen 0 – 100 km/tim går på 11,5 sekunder och toppfarten är 162 km/tim.


Senaste säkerhetssystemen

Andelen höghållfasthetsstål på 53 procent ger i kombination med andra förstärkningar, bland annat i a- och b-stolparna, hög vridstyvhet och säker struktur runt de åkande.

Säkerheten är hög i nya Kia Niro. Sju krockkuddar och Isofix-fästen i baksätet är standard, liksom autobromssystem, adaptiv farthållare och aktivt filövervakningssystem.

Anpassad för svenska krav

Blandningen av personbil och suv gör Kia Niro till en lika komfortabel som ändamålsenlig bil. Stor energi har lagts på att få ner ljudnivåerna i såväl chassi som i karossen.
Markfrigången på 16 centimeter ger ett bekvämt in- och ursteg.
Niro är förberedd för dragkrok och är godkänd för att dra 1 300 kilo tunga släp.


Rikligt utrustad från 229 900 kronor

Kia Niro lanseras hos de svenska återförsäljarna från och med nu, med stor premiärhelg 17 – 18 september. Priset är 229 900 kronor i välutrustat grundutförande, Komfort. Eluppvärmd läderratt, tvåzons klimatanläggning, 16-tums aluminiumfälgar och LED-positionsljus är exempel på standardutrustning. Infotainmentsystemet gör det möjligt att spegla sin smartphone via Android Auto™ och Apple CarPlay™ (det senare tillgängligt från slutet av 2016).

Utöver grundnivån finns två tillvalspaket:
- Pluspaket 1 (19 900 kr) innehåller halvläderklädsel, 7-tums display med navigation och backkamera, parkeringssensorer bak, regnsensor, dimljus fram, belyst tändningslås, kromade yttre handtag, tonade rutor bak, ventilationsutsläpp i baksätet och usb-uttag i främre förvaringsfack och armstöd.

Kia Niro Komfort med PlusPaket1 erbjuds vid lansering till kampanjpriset 234 800 kronor.

- Pluspaket 2 (19 900 kr, förutsätter Pluspaket 1) innehåller läderklädsel, solglastak, bi-xenon strålkastare, parkeringssensorer fram och eluppvärmda ytterplatser i baksätet. 

Pris- och produktfakta www.kia.se

Ämnen

Kategorier


Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 60 anställda

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär