Gå direkt till innehåll
Kallvattensurfaren Tim Latte under inspelningen av Kias nya reklamfilm.
Kallvattensurfaren Tim Latte under inspelningen av Kias nya reklamfilm.

Pressmeddelande -

Surfaren Tim Latte är ny ambassadör för Kia

Kia Sweden inleder samarbete med surfaren, fotografen och friluftsälskaren Tim Latte. Tim har lång tävlingskarriär bakom sig, både i Sverige och internationellt.

Numera surfar han enbart för sin egen skull och gärna i det kalla vattnet längs Sveriges kuster. Tim syns bland annat i Kias reklamfilm där han surfar i tio minusgrader och starka vindar.

Nu närmast ger sig Tim ut på en roadtrip till Portugal med el- SUV:en Kia EV9 GT Line.

28 januari, 2024 - Tim Latte började surfa redan som tolvåring. Till en början i vågorna utanför Torö i Stockholms skärgård, men intresset tog honom snart vidare till bland annat Australiens östkust och Porto i Portugal. Tim har tävlat över hela världen och bland annat representerat Sverige i såväl världsmästerskap som europamästerskap. I dag har han lagt tävlandet bakom sig och fokuserar helt på det han tycker är kul: Att surfa och göra häftiga filmer kring kallvattensurfing. Han är också en känd profil i surf- och äventyrskretsar och har 24 600 följare på sitt instagramkonto.

Tim och Kias första samarbete var inspelningen av Kia Swedens reklamfilm som spelades in längs Norrlandskusten. I tio minusgrader och styv kuling.

Nu ger sig Tim ut på en roadtrip till Portugal i en Kia EV9 GT Line, en elektrisk SUV i större storleksklass. Bilen har gott om plats för allt han behöver längs resan, inklusive 15 surfbrädor. fyra våtdräkter och ett tremannatält. Och skulle han tröttna på att sova i tältet går det utmärkt att campa i bilen.

– Alla vet vad människan har för påverkan på vårt klimat, säger han. Därför är jag väldigt tacksam att jag får chansen att köra en elbil till vågorna. Det känns bra för samvetet. Jag tycker att den här bilen har det som krävs för den moderna äventyraren.

Kia centralt vill inspirera till en mer hållbar utveckling via socialt engagemang och livsstilar där man samtidigt värnar om miljön.

– Tims driv, kreativitet och framåtanda går hand i hand med Kias vision ”Movement that inspires”, säger Jonas Nilsson, marknadschef Kia Sweden.

Sedan i somras samarbetar Kia med innovativa start-up-företag: Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola och Siev. Gemensamt för dem är att de återbrukar plastavfall från havet i allt från surfbrädor till simpadlar och solglasögon, och på det sättet bidrar till minskad klimatpåverkan. Kia driver även ett projekt att rensa havet från plastavfall tillsammans med Ocean Cleanup.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll