Gå direkt till innehåll
Nytt kapitel i Hyundai Motor Groups historia: Euisun Chung utnämnd till ordförande

Pressmeddelande -

Nytt kapitel i Hyundai Motor Groups historia: Euisun Chung utnämnd till ordförande

  • Tidigare ordförande Mong-Koo Chung blir hedersordförande.
  • Gruppens framtida inriktning kommer att fokusera på "kunder", "mänskligheten", "framtid" och "sociala insatser". 
  • Företagskulturen bör utvecklas genom mer personligt ansvar för de anställda och främjande av horisontell kommunikation.

Hyundai Motor Group, som inkluderar bilmärkena Kia, Hyundai och Genesis, har utsett sin tidigare vice ordförande till ny ordförande. Den tidigare ordföranden Mong-Koo Chung har utsetts till hedersordförande. På styrelsemötet för Kia Motors Corporation, Hyundai Motor Company och Hyundai Mobis Co. röstade alla medlemmar enhälligt fram Euisun Chung till ny ordförande för gruppen.

Hyundai Motor Group börjar ett nytt kapitel under ledning av Euisun Chung. Efter visionen ”Together for a Better Future” kommer gruppen att utveckla och förvärva viktiga teknologier och färdigheter för att övervinna osäkerheter på marknaden, inklusive Covid-19.

I sitt tillträdestal presenterade Euisun Chung den framtida inriktningen för gruppen som fokuserar på "kunder", "mänsklighet", "framtid" och "sociala insatser". 

- Alla våra mål och ansträngningar måste vara kundorienterade. Det första steget till göra våra kunder nöjda är att de kan koncentrera sig på sina egna liv tack vare perfekt kvalitet på våra produkter och tjänster , säger den nya ordföranden.

Chung har länge betonat vikten av kundorientering och kundnöjdhet och har nu utökat konceptets omfattning: 

- För fri rörlighet och välstånd utvecklar vi världens mest innovativa och pålitliga autonoma teknik som möjliggör helt nya mobilitetsupplevelser.

Chung driver omvandlingen av gruppen från en biltillverkare till en leverantör av mobilitetslösningar.

Dessa mobilitetslösningar är skräddarsydda efter kundens livsstil och kommer att ytterligare att stärka gruppens marknadsledande ställning inom olika områden. Dessa inkluderar autonom körning, elektrifiering, bränslecellsteknik, robotteknik och UAM (urban air mobility).

Gruppen grundade nyligen Motional Inc. tillsammans med Aptiv, specialister på robotiserade bilar, för att utveckla och distribuera  helt autonoma mobilitetstjänser. Samarbeten med partners runt om i världen tillhandahåller mobilitetstjänster som tillgodoser de olika behoven i varje region.

Dessutom förutsåg Chung de stora möjligheterna med vätgasenergi och en bred implementering av bränslecellsteknik utöver att kunna driva bilar. 

- Vår förstklassiga bränslecellsteknik kommer inte bara att användas i bilar utan kommer också att fungera som en miljövänlig energilösning för mänsklighetens framtid inom andra områden, säger Chung. Vi kommer också att förverkliga våra visioner för framtiden genom robotisering, stadsmobilitet, smarta stadskoncept och andra innovationer. Dessa banbrytande framsteg möjliggör nya livserfarenheter.

Med tanke på sitt långvariga engagemang för samhällsfrågor och framtida generationer betonade Chung också vikten av sociala insatser i de regioner där gruppen verkar. 

- Hyundai Motor Group syftar till att bli ett uppskattat företag som förverkligar mänsklighetens dröm om säker och fri rörlighet och ett lugnt liv där vi delar med av oss av vår framgång med kunder runt om i världen.

Chung kommer också att driva koncernens omvandling internt. Fokus ligger på att uppnå den flexibilitet och smidighet som är känd från teknikföretag. Under hans ledning kommer koncernen att intensifiera sina ansträngningar för att skapa en hälsosammare företagskultur genom att främja de anställdas personliga ansvar och horisontell kommunikation. 

- Om varje anställd ser sig själv som en pionjär och låter denna positiva energi flöda in i vår tillväxt och våra framtida generationer, är jag övertygad om att vi kan se nya möjligheter i kriser. Jag kommer verka för en företagskultur som respekterar kommunikation och autonomi. Genom att skapa en kreativ arbetsmiljö där färdigheter känns igen, används vår fulla potential.

Som vice ordförande har Chung blivit erkänd för att under de senaste två åren haft ett innovativt perspektiv och framgångsrikt lett koncernens huvudverksamheter. Under sin tid som president för Kia Motors initierade han varumärkets vändning, fick upp Hyundai Motor på en tillväxtvåg mitt i den globala finanskrisen och lanserade framgångsrikt lyxvarumärket Genesis.

Mong-Koo Chung, gruppens nya hedersordförande, uttryckte nyligen en önskan att avgå och bad Euisun Chung att ta över ledningen för Hyundai Motor Group. Mong-Koo Chung är högt ansedd för sitt bidrag till den fortsatta utvecklingen av den globala fordonsindustrin och infördes i Automotive Hall of Fame 2020.

Han tog Kia Motors in i gruppen under den asiatiska finanskrisen på 1990-talet och ledde företaget på vägen till framgång. Han byggde också Hyundai och Kia till globala bilföretag och gjorde Korea till en ledande nation inom fordonsindustrin.

Mong-Koo Chungs nyckel till framgång var att göra kvalitet till högsta prioritet i Hyundai Motor Group. Han etablerade ett standardiserat system för konstruktion av produktionsanläggningar för att garantera en enhetlig högkvalitativ produktion av Hyundai- och Kia-fordon över hela världen. Han inrättade också ett av världens största forsknings- och utvecklingscenter för att stärka gruppens konkurrenskraft. Med byggandet av det integrerade stålverket Hyundai Steel Co. introducerade Mong-Koo Chung också ett  paradigmskifte för hållbar verksamhet genom världens första återvinningssystem.

Euisun Chung kommer bygga vidare på arvet från ordförande Juyung Chung och hedersordförande Mong-Koo Chung. 

- Med utgångspunkt från ditt arv vill jag inleda en djärv framtid för Hyundai Motor Group, sa Chung. Det kan finnas hinder på vägen in i den här nya framtiden. Men andan i Hyundai Motor Group har alltid gjort det omöjliga möjligt genom att lyfta fram optimismen och lagandan.

Karriär för Euisun Chung 

EducationKandidatexamen i företagsadministration (BA), Korea University
Magisterexamen i företagsekonomi (MBA), University of San Francisco

Karriärhistoria2018 

Vice ordförande, Hyundai Motor Group
2009 Vice ordförande, Hyundai Motor Company
2005 VD, Kia Motors Corporation
2003 Chef för Corporate
Strategy Planning, Kia Motors Corporation Executive Vice President Corporate Planning , Hyundai Motor
Company
2002 Senior Vice President Sales Korea, Hyundai Motor Company
1999 Direktör för upphandling / försäljningsstöd, Hyundai Motor Company


Om Hyundai Motor Group

Hyundai Motor Group är ett globalt företag som har skapat en värdekedja baserad på bilar, stål och konstruktion och inkluderar även logistik, ekonomi, IT och service. Gruppen med cirka 250 000 anställda världen över inkluderar bilmärken Kia, Hyundai och Genesis. Mer information om Hyundai Motor Group finns på www.hyundaimotorgroup.com

Om Kia Motors

Kia Motors Corporation, grundat 1944, är den äldsta biltillverkaren i Korea och den åttonde största biltillverkaren i världen. Varumärket med slagordet "The Power to Surprise" säljer sina fordon på mer än 190 marknader över hela världen, har bilfabriker i sex länder och sysselsätter cirka 52 000 personer. Kia Motors är starkt engagerad i sportsponsorskap och är en partner till FIFA, UEFA Europa League, Australian Open tennisturnering och European esports league LEC (League of Legends European Championship).

Ämnen

Kategorier


Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 70 anställda

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll