Gå direkt till innehåll
Nya Kia XCeed Plug-In Hybrid nu beställningsbar

Pressmeddelande -

Nya Kia XCeed Plug-In Hybrid nu beställningsbar

  • Uppdaterad och sportigare exteriör förstärker XCeed´s position som ett mer emotionellt val i crossover-segmentet
  • Förfinad interiör kompletterad med högteknologiska funktioner ger ökad komfort och bekvämlighet
  • Nu beställningsbar som plug-in hybrid hos Kia-återförsäljarna
  • Pris från 396 400 kronor

Kia släpper idag de svenska priserna för uppdaterade XCeed Plug-In Hybrid. Den populära modellen har fått en förfinad design med ett ännu sportigare utseende, ny front, grill och LED-strålkastare.

XCeed Plug-In Hybrid erbjuder en modern och inbjudande interiör där designen har uppdaterats och domineras av det 12,3” stora digitala klustret och den 10,25” stora pekskärmen och infotainment-systemet.

I Sverige erbjuds Kia XCeed endast som laddhybrid. En effektiv drivlina bestående av ett 8,9 kWh lithium-polymer batteri och en 44,5 kW elmotor som i kombination med en 1,6 liter bensinmotor ger en kombinerad effekt på 141 hk och 265 Nm. Räckvidden på el är upp till 42 kilometer vid blandad körning.

Tre utrustningsnivåer – generöst standardutrustade
Nya Kia XCeed Plug-In Hybrid erbjuds i tre olika utföranden: Action, Advance och Advance Plus.

Action är generöst utrustad med bland annat 10,25” navigationssystem med TomTom, Kia Connect, Apple CarPlay och Android Auto, 18” aluminiumfälgar, adaptiv farthållare, eluppvärmbar läderratt, LED huvudstrålkastare och aktiv filhållningsassistans.

Advance har bland annat delläderklädsel (konstläder), dödavinkel varning/varning för bakomvarande trafik, elmanövrerad baklucka, Highway Drivning Assist (HDA) och eluppvärmbara framstolar och ytterplatser baksäte.

Advance Plus har bland annat elmanövrerad förarstol med minne, LED-innerbelysning, självparkeringssystem, skyltskanning, trådlös laddning för mobiltelefoner och ventilerade framstolar.

Priser – nya Kia XCeed Plug-In Hybrid
XCeed Plug-In Hybrid Action: 396 400 kr
XCeed Plug In-Hybrid Advance: 414 300 kr
XCeed Plug-In Hybrid Advance Plus: 441 200 kr

Vid köp eller leasing av en laddbar Kia ingår ett erbjudande på klimatpositiv el från Boo Energi. Via elavtalet med Boo Energi får köparen klimatpositiv el så det räcker att köra upp till 4200 mil.

100 % laddbart 2024
Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 85 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (34 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige (första halvåret 2022, Vroom). Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär