Gå direkt till innehåll
Många nyheter på familjefavoriten Kia Sorento 2024

Pressmeddelande -

Många nyheter på familjefavoriten Kia Sorento 2024

  • Ny front, ny motorhuv, nya strålkastare
  • Ny förarmiljö med instrument och pekskärm i en enhet
  • Ny bakljusdesign
  • Tre nya karossfärger
  • Inredning med fler miljöriktiga material


29 november 2023 – Familjefavoriten Kia Sorento får flera viktiga nyheter inför 2024. På utsidan märks främst en helt ny front med distinkta strålkastare i T-form, dimljus med ny utformning, ny kylargrill och ny motorhuv med uppflyttat KIA-emblem. Bakpartiet får nya lampor, nytt högt placerat bromsljus och en slankare utformning av stötfångaren.

Tre nya karossfärger kompletterar utbudet till totalt tio: Volcanic Sand, Interstellar Grey och Cityscape Green.

I interiören förstärker den helt nya instrumentpanelen känslan av rymd. Två bildskärmar på vardera 12,3 tum bildar en integrerad, välvd skärm. Framför föraren finns instrument och information, direkt intill ansluter pekskärmen för medieanläggningen. En ny digital knappanel är placerad under pekskärmen och kan växla mellan att styra klimatanläggningen och att sköta medieanläggningen. En tiotums head-up display kompletterar och låter föraren se viktig färdinformation utan att ta blicken från körningen. I instrumentpanelens hela bredd löper en smal LED-ljuslist med stämningsbelysning, justerbar i 64 olika färger. Även den nydesignade växelväljaren och en del av dörrsidorna är belysta.

Elstyrda stolar fram är standard och har fått ny utformning. En ny klädselfärg, Sage Green, har tillkommit och i Advance Plus-versionen ingår inställningsminne, förlängningsbart lårstöd och fyrvägs svankjustering. Fler hållbara och återvunna inredningsmaterial, som konstläder och detaljer gjorda av återvunna PET-flaskor, hör också till nyheterna.

Bland nyheterna på säkerhetssidan i utförandet Advance Plus finns Highway Drive Assist 2.0 som ger en tredimensionell övervakning av filhållningskontrollen och av omgivningsvyn. Systemet för att undvika frontkollisioner har kompletterats med korsningsbevakning, undanstyrningsassistent och bevakning av filbyten både för mötande trafik och trafik vid sidan av bilen.

Nya Sorento har bland mycket annat trådlös telefonladdning, sex USB C-uttag och ett BOSE Premium-ljudsystem i standardutrustningen.

Tre olika laddhybridversioner med olika utrustningsnivåer erbjuds: Advance, Advance Plus och Advance Plus Panorama. I Sverige lanseras Kia Sorento Plug-In Hybrid under sommaren 2024. Priserna är ännu inte fastställda.


Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia Sweden

Kia Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär