Gå direkt till innehåll
Kia på eCar Expo: Sverigepremiär för två nya laddhybrider

Pressmeddelande -

Kia på eCar Expo: Sverigepremiär för två nya laddhybrider

Två nya laddhybrider från Kia premiärvisas på elbilsmässan eCar Expo i Göteborg i helgen, 29 november till 1 december. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid lanseras i början av 2020. 
Kia visar upp ett av marknadens bredaste elektrifierade modellprogram med fyra laddhybrider och två elbilar på mässan.

Intresset för elektrifierade bilar ökar och elbilsmässan eCar Expo har blivit en naturlig samlingspunkt för marknadens el- och laddbara bilar samt tjänster och produkter.

Kia har etablerat sig som det tredje största bilmärket i Sverige, mycket tack vare ett mycket starkt elektrifierat modellutbud. Varannan Kia som säljs är elektrifierad och märket är störst på laddhybrider i Sverige, näst störst på hybrider och tredje störst på elbilar.

I Kias monter på eCar Expo presenteras två helt nya bilar: familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid.

Tillsammans utvecklar bensin- och elmotor maximalt 141 hästkrafter och 265 newtonmeter som via en sexväxlad dubbelkopplingslåda når framhjulen. Till elmotorn hör ett batteri med en kapacitet på 8,9 kWh. Räckvidden på el (WLTP) är ännu inte fastställd.

Två av Sveriges mest sålda laddhybrider, Kia Niro Plug-In Hybrid och Kia Optima Plug-In Hybrid, som har vunnit otaliga biltester och räckviddstester i verklig körning, visas upp på mässan och finns även för provkörning.

Kia e-Niro, som nyligen fick ta emot utmärkelsen Årets Miljöbästa bil 2019, och Kia e-Soul finns på plats i montern och för provkörning. Kia e-Niro får nu en uppdatering med bland annat 3-fasladdare som ger snabbare uppladdningstider både på publika laddstationer eller via laddboxen hemma, stor pekskärm på 10,25 tum och appstyrning av funktioner via UVO Connect.

Pressvisningen äger rum fredag 29/11 kl 11:00.
Besök Kia Motors Sweden närmast stora scenen på eCar Expo (28 nov – 1 dec) där du också kan boka provkörning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 70 anställda

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll