Gå direkt till innehåll
Kia och Ionity: Ultrasnabb laddning till lägre priser

Pressmeddelande -

Kia och Ionity: Ultrasnabb laddning till lägre priser

  • Partnerskapet med Ionity ger Kia-kunder tillgång till högeffektiv laddning
  • Fler än 400 snabbladdningsstationer i Europa
  • Kia EV6 laddas från 10 till 80 % på 18 minuter, 100 km på 4,5 minuter
  • Reducerat pris från 3,10 kr per kWh – ett års prenumeration ingår
  • Första leveranserna av Kia EV6 sker under fjärde kvartalet

Kias delägarskap i laddnätverket Ionity ger kunderna tillgång till ett stort nätverk av högeffektiva 350 kW-laddare.

Kia EV6 gör det enklare att resa längre sträckor på el tack vare den senaste batteritekniken och 800V. Genom att kunna laddas med hög effekt kortas laddstoppet rejält: 10 – 80 procent på mindre än 18 minuter, eller 100 km på mindre än 4,5 minuter.

Jason Jeong, President vid Kia Europe:
– Partnerskapet med Ionity ingår i Kias strategi att göra elbilar tillgängliga för fler och utrullningen av 11 nya elbilar fram till 2027. En infrastruktur som stöder bilarnas högeffektiva laddningskapacitet är viktigt för att uppmuntra fler människor att välja elektrisk mobilitet. Tillgången till nätverket med en enkel betalningsprocess med rabatterade priser och den ultrasnabba laddningen förenklar elbilsägandet.

Ionity har i dag fler än 400 laddstationer i Europa med laddningsstandarden CCS (Combined Charging System) där elen kommer från 100 procent förnybar energi, vilket innebär att körningen blir koldioxidneutral.

Kia erbjuder två paket: Access-paketet, som kommer att finnas tillgängligt senare i år, innebär att man betalar 49 kr/mån och 5,75 kr/kWh (jämfört med standardpriset 8,70 kr/kWh).

Power-paketet, som är tillgängligt från maj, kostar 139 kr per månad i abonnemangsavgift och att ladda kostar från 3,10 kr/kWh.

Nätverket av Ionity-snabbladdare blir tillgängligt via apptjänsten Kia Charge. Via appen eller ett kort ges kunden enkel åtkomst till ca 205 000 laddpunkter (AC och DC) i hela Europa och man får alla laddningar på en faktura.

Erbjudande för kunder som beställer Kia EV6

För kunder som förbokar Kia EV6 till och med april och gör en beställning före 31 december 2021 ingår en prenumeration av Ionity ”Power-paketet” med förmånliga priser till och med 2022, samt ett års prenumeration av Kia Charge Plus.
Samma erbjudande ges till de kunder som beställer EV6 GT till och med slutet av 2022.

# # #

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Motors Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Motors Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia (Motors) Sweden

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll