Gå direkt till innehåll
Kia har Sveriges bästa marknadschef

Pressmeddelande -

Kia har Sveriges bästa marknadschef

Sveriges bästa marknadschef i bilbranschen heter Jonas Nilsson. Han får priset för att snabbt ha anpassat Kia till de nya omständigheterna under pandemin, samtidigt som kommunikationen lyckats stärka varumärket med tydligt fokus på laddbara bilar.

28 januari, 2021 – Utnämningen av Sveriges Bästa Marknadschef arrangeras årligen av tidningen Resumé där marknadschefer i ett antal kategorier prisas för att ha stärkt företagets varumärke mest. Vinnare i kategorin Bil 2020 blev Jonas Nilsson, Kia.

– Det är väldigt hedrande, och det gör mig extra glad efter det här året, att allt vårt slit gett resultat. Mod och snabbrörlighet och att våga satsa lönar sig. Trots ett rejält hack under våren 2020 gick det att få saker att fungera med hårt arbete och fokus av hela teamet, säger Jonas Nilsson, som tar emot priset för tredje gången.

I motiveringen skriver Resumé bland annat att Kia långsiktigt och tålmodigt har byggt sitt varumärke till att erbjuda det senaste inom laddbara bilar. Kia fortsätter positionera sig som en vettig modern bil samtidigt som att allt fler associerat Kia med teknisk innovation och mobilitet med minskad klimatpåverkan under det senaste året.
Genom att snabbt anpassa marknadsföringen och ställa om affären under rådande omständigheter med fokus på elektrifiering och privatleasing innebar att Kia stärkte ställningen som Sveriges tredje största bilmärke. Kia laddar nu om inför en nystart, bland annat med en stor varumärkesomgörning. Till sin hjälp har Kia lärdomarna från pandemiåret 2020, skriver Resumé.

# # #


Ämnen

Kategorier


Om Kia Motors Sweden

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll