Gå direkt till innehåll
Kia EV6 – intuitiv och inspirerande helhetsupplevelse

Pressmeddelande -

Kia EV6 – intuitiv och inspirerande helhetsupplevelse

  • Högteknologiska och användarvänliga system
  • Välvd panoramadisplay med dubbla 12,3-tums skärmar - intuitiva funktioner
  • Multimode-system med touch-knappar och fysiska kontroller
  • Augmented Reality head-up display: bättre navigationsupplevelse – minimerar distraktion under körning

Helt nya Kia EV6, som nu är beställningsbar i Sverige, introducerar en rad avancerade tekniska finesser för en lika användarvänlig som inspirerande helhetsupplevelse. Intuitiva och lättillgängliga system för information, samt Augmented Reality, AR (ung. förstärkt verklighet, att den bild man ser framför sig förtydligas med pålagd grafik av olika slag), underlättar och förstärker körupplevelsen samtidigt som distraktioner minimeras.

Kia EV6 är den första modellen som bygger på koncernens nya elbilsplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform) vilket ger ett plant kupégolv och goda innerutrymmen. Rymdkänslan i kupén ger en luftig och avkopplande upplevelse för samtliga passagerare. Ljudabsorberande material i golv, dörrar, baklucka och hjulhus tillsammans med akustiska rutor minskar väg- och vindljudet till i nivå med högre premiumklass.

De dubbla högupplösta panoramaskärmarna på vardera 12,3 tum är välvda för att ge god överblick och enkel åtkomst till funktionerna. Framför föraren finns ett anpassningsbart instrumentkluster med information om bland annat hastighet, återstående räckvidd och laddningsnivå. Layouten löper sömlöst över till den centralt placerade skärmen som kombinerar menyerna för navigations- och infotainmentsystemen. Skärmarna är tillverkade i "kemiskt förstärkt glas" för bättre synlighet och robusthet.

Fler finesser som inspirerar i upplevelsen av Kia EV6:
Nyckelfritt system med infällda dörrhandtag som fälls ut automatiskt när du närmar dig, beröringskänsliga knappar, programmerbara förarprofiler, helt fällbara avslappningssäten i ergonomiskt utförande samt AR head-up display, som projiceras på vindrutan i förarens synfält och guidar smidigt och säkert till destinationen.

– Vi vill att våra produkter ska leverera en instinktiv och naturlig upplevelse som förbättrar våra kunders vardag. Vårt mål är att utforma den fysiska upplevelsen av vårt varumärke och skapa originella, uppfinningsrika och spännande elbilar. Idéerna från våra designers och syftet med varumärket blir mer sammankopplade än någonsin, med kunden i centrum för vad vi gör vilket påverkar alla beslut vi fattar, säger Jason Jeong, President vid Kia Europe.

Kia kommer att förnya modellutbudet genom att introducera 11 nya elbilsmodeller fram till 2026, varav den första, Kia EV6, är tillgänglig för fabriksbeställning nu.

Kortfakta Kia EV6

  • Pris från 569 900 kronor, före klimatbonus
  • Fyra olika utföranden: EV6, EV6 Plus, GT Line, GT
  • Räckvidd upp till 510 kilometer på en laddning
  • 800V ultrasnabb laddning från 10 till 80 procent på 18 minuter
  • ”Mobil Powerbank” (V2L)
  • EV6 GT: 0 – 100 på 3,5 s
  • Order t o m 2021: 1 års prenumeration med förmånliga priser på Kia Charge & Ionity 

Mediearkivet – Kia EV6
Mediearkivet – Video: Kia EV6 

(För rörligt pressmaterial kontakta d.lilja@kia.se)

# # #

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Kia Corporation

Kia Motors Corporation (www.kia.com) är ett globalt mobilitetsvarumärke med visionen att erbjuda hållbara mobilitetslösningar. Sedan Kia grundades 1944 har företaget satt människor i rörelse. Med 52 000 anställda över hela världen, närvaro på mer än 190 marknader och produktionsanläggningar i sex länder, säljer företaget idag cirka tre miljoner fordon per år. Kia står i spetsen för populariseringen av elektrifierade fordon och elbilar och utvecklar ett växande utbud av mobilitetstjänster och uppmuntrar miljontals människor runt om i världen att utforska de bästa sätten att förflytta sig. Med företagets slogan – ”Movement that inspires” – vill Kia inspirera genom upplevelser av varumärket och genom nya innovativa produkter och tjänster.
För mer information, besök Kia Global Media Center på www.kianewscenter.com

Kia Motors Europe

Kia Europe är den europeiska försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningen för Kia Corporation. Med huvudkontor i Frankfurt, Tyskland, täcker man 39 marknader över hela Europa och Kaukasus.

Om Kia (Motors) Sweden

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Europe och har ca 82 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 12 fristående serviceverkstäder. Förutom import ansvarar företaget för produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Andra tjänster är t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 75 anställda.

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll