Gå direkt till innehåll
Kia är Sveriges näst mest rekommenderade varumärke

Pressmeddelande -

Kia är Sveriges näst mest rekommenderade varumärke

Kia placerar sig på en stolt andraplats över Sveriges mest rekommenderade varumärken 2019. Enligt YouGov BrandIndex har Kia gått från en sjätteplats i fjol till att vara det varumärke det pratas mest positivt om efter betalningstjänsten Swish.

När svensken rekommenderar ett varumärke till vänner och bekanta är Kia nära till hands. Näst efter Swish är Kia mest rekommenderat, visar en ny mätning från YouGov BrandIndex.

– Att vi nu är näst mest rekommenderade varumärke i Sverige och i särklass det mest rekommenderade bilmärket gör oss oerhört glada och stolta. Att bilköparna uppskattar våra bilar och den höga kvalitet som varumärket står för sporrar oss att bli ännu bättre, säger Jonas Nilsson, marknadschef Kia Motors Sweden.

Kia är i dag Sveriges tredje största bilmärke, näst största bilmärke på privatsidan och störst på laddbara bilar på företagssidan. Totalt är 5 av 10 sålda Kia elektrifierade, något som lett till att Kia har det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet av de tio största bilmärkena i Sverige

YouGov-mätningen innefattar dagliga intervjuer bland allmänheten i Sverige som ger sin uppfattning av olika varumärken. Genom att beräkna andelen som skulle rekommendera varumärket, minus andelen som skulle undvika att göra det, ger det ett så kallat net-score som redovisas på en skala mellan -100 till +100. På frågan om vilket varumärke/ företag som man kan tänka sig rekommendera till andra, nämner 64,6 poäng av de tillfrågade Kia. Volvo kommer på sjunde plats i mätningen på 58,5 poäng.

– Bilbranschen är generellt sett bra på att bygga upp en lojal kundbas, som rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta och Kia har varit särskilt duktiga på att skapa nöjda kunder. För andra året i rad är Kia nämligen bland Sveriges mest rekommenderade varumärken. I år har Kia klättrat från sjätteplats till andraplats i YouGovs Brand Advocacy-lista, säger Tove Keldsen, Head of Marketing Nordics, YouGov.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 70 anställda

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll