Gå direkt till innehåll
Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid
Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid

Pressmeddelande -

Bästa marsmånaden hittills för Kia

Bil Swedens registreringssiffror för mars visar att Kia ökade med 11,2 procent jämfört med samma månad i fjol. 2 497 bilar innebär den bästa marsmånaden hittills.
Kia noterar även den högsta marknadsandelen under ett kvartal: 10 procent. 

Kia gör den starkaste marsmånaden hittills, registreringarna ökade med 11,2 procent samtidigt som totalmarknaden backar med 8,6 procent jämfört med samma månad i fjol, visar Bil Swedens statistik.

Både Kia Niro och Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid placerar sig på tio-i-topplistan över de mest registrerade modellerna hittills i år. I mars månad utmärker sig även den mindre crossovermodellen Kia Stonic med 764 registrerade exemplar.

Leveranserna av elbilarna Kia e-Niro och Kia e-Soul fortsätter i hög takt, och Kia var näst största elbilsmärke i Sverige under första kvartalet.

Marknadsandelen når för första gången tvåsiffrigt, 10 procent, under ett kvartal och Kia stärker positionen som tredje största bilmärke i Sverige.

Kia är störst på laddbara bilar sedan 2018. Under första kvartalet var andelen laddbara Kia 53 procent, att jämföra med 27,9 procent för totalmarknaden, enligt Bil Sweden. Kia fortsätter driva omställningen mot en mer hållbar mobilitet i Sverige.
– Vi vill att många ska ha möjlighet att ställa om till elektrifierade bilar, så att allt fler kan köra med mindre påverkan på miljön och till sänkta kostnader, och därför erbjuder vi nu mycket starka privatleasingserbjudanden på våra fyra laddhybrider, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden.

En Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid, som kan köras upp till 50 km på ren el, erbjuds från 2 995 kr/mån.

Kia går bättre än marknaden och ökar registreringarna under mars månad. De minskade totala registreringarna kan inte kopplas till Coronautbrottet, enligt Bil Sweden. De bilar som registrerades i mars är till stor del resultatet av order som tecknats flera månader tidigare.
– Även om vi kan förvänta oss minskade registreringar framöver som en effekt av Corona-pandemin så kommer vi att fortsätta med det vi och våra återförsäljare är bra på: att ta hand om våra kunder så att de känner sig trygga och väl omhändertagna, och anpassa oss utifrån deras behov, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden.

Ämnen

Kategorier


Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 70 anställda

Kontakter

David Lilja

David Lilja

Presskontakt Press- & Kommunikationschef Svarar endast på frågor från media. Frågor från dig som konsument hänvisar vi till sidorna nedan. Mediesäljare hänvisas till Bizkit Havas. Sök återförsäljare & verkstad Kia Sweden - kontaktformulär

Relaterat innehåll